Магазин

Луѓето зиме губат коса поради недоволно витамин Д

Од генетската предиспозиција до фактори како што се стресот, хормоналната нерамнотежа и недостатокот од витамини – сѐ тоа може да предизвика губење на косата. Витамините се клучни за одржување на здравјето на телото, па ниту […]

Магазин

Одморете го својот мозок за полесно заспивање

Според статистиките 60 проценти од возрасните гледаат телевизија најмалку еден час пред спиење. Меѓутоа студијата објавена во списанието “Journal of Clinical Sleep Medicine“”, покажува дека оваа практика не е најдобра. Студијата објавена во списанието “Chrobiology […]