Издвојуваме

Истражување: Детето губи интерес за новата играчка за еден месец

– Истражување спроведено од фондацијата „Британско срце“ (The British Heart), открива – за колку време на децата им здодева една нова играчка… Фондацијата испитувањето го спроведе во матичната Велика Британија. Резултатите говорат дека малечкото го губи интересот […]

Магазин

Девет совети за посреќен брак

Да се ​​задржи бракот среќен, силен и цврст – не е лесно и неколку совети од психолозите сигурно ќе помогнат на патот до таа цел. Изберете забава! Смеата и убавото време минато заедно со партнерот […]

Магазин

Порното е опасно по здравјето

– Гледањето филмови за возрасни може да биде штетно и опасно за човековото здравје, сметаат стручните лица. Од друга страна пак, некои стручњаци сметаат дека порното може да биде и полезно ако се користи во […]

Станови за спас од развод за време на коронавирус - МИА
Магазин

Станови за спас од развод за време на коронавирус

Токио, 15 април 2020 () – Изолацијата со семејството најчесто ги зближува луѓето со своите домашни. Но, за некои, сето тоа време дома минато со сопружникот/ сопружничката, е предолго, па некаде се појавуваат и опасности […]

Барањата за венчавки во Вухан зголемени за 300 отсто - МИА
Магазин

Барањата за венчавки во Вухан зголемени за 300 отсто

Вухан, 9 април 2020 () – Жителите на Вухан, кинескиот град откаде што почна ширењето на новиот коронавирус, полека се враќаат во нормала… А, паровите чиишто врски го преживеаја сѐ ова, сѐ почесто решаваат да […]