Дом

Совети за „брзо дневно зачистување“ дома

– Корисничка на Тик-ток со прекар „Уредната Керолајн“ во ново кусо видео покажува како да ја средите која било соба во куќата за само пет минути, следејќи неколку основни чекори. Овие неколку чекори почнуваат, секако – со тајмер. […]

Дом

Што значи „зелена“ зграда?

Зелена средина, еко зграда, зелена зграда, енергетски ефикасни објекти, се многу често споменувани термини преку кои се укажува на една нова современа тенденција во урбанизмот. Сепак, термините сами по себе само површно го објаснуваат значењето […]

Дом

Дом кој ја слави модерната уметност: Ентериер на архитектот Кави Гупта во Чикаго

Кави Гупта со своето присуство во светот на уметноста, добро знае што значи висока естетика и врвен живот и факти кои силно се отсликуваат во секоја архитектонска креација со неговиот потпис.

Дом

Samsung Design Studio – онлајн платформа за дизајнирање на уникатниот Bespoke фрижидер

– Компанијата Samsung Electronics и Bespoke фрижидерите,  со нивните иновативни дизајни, освоија златна наградата на International Forum (iF) Design Award 2020, сребрена награда, и награда  „Best-in-Show“ на International Design Excellence Awards (IDEA) 2020. Кога станува […]

Дом

Се изнајмува стан уреден во стилот на „Кери Бредшо“

– Гледачите на серијата „Сексот и градот“ наскоро, на платформата „Ер-Би- Ен-Би“ ќе имаат можност да изнајмат стан уреден во стилот „Кери Бредшо“. Како дел од претстојното продолжение на серијата, насловено „And Just Like That“, […]