Астрономски календар

– Денеска е  петок, 31  март 2023 година, 90-иот ден во годината. До крајот на годината остануваа 275 дена. Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 19 минути, а ќе зајде во 18 часот и 58 минути. Денов трае 12 часа и 38 минути. Месечината која е во фаза на млада Месечина нема да изгрее ова деноноќие, а ќе зајде во 4 …

Continue Reading

Астрономски календар

– Денеска е четврток, 30 март 2023 година, 89-иот ден во годината. До крајот на годината остануваа 276 дена. Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 21 минута, а ќе зајде во 18 часот и 57 минути. Денов трае 12 часа и 35 минути. Месечината која е во фаза на млада Месечина нема да изгрее ова деноноќие, а ќе …

Continue Reading

Астрономски календар

– Денеска е среда, 29 март 2023 година, 88-иот ден во годината. До крајот на годината остануваа 277 дена. Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 22 минути, а ќе зајде во 18 часот и 56 минути. Денов трае 12 часа и 33 минути. Месечината која е во фаза на млада Месечина нема да изгрее ова деноноќие, а ќе …

Continue Reading

Астрономски календар

– Денеска е вторник, 28 март 2023 година, 87-иот ден во годината. До крајот на годината остануваа 278 дена. Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 24 минути, а ќе зајде во 18 часот и 54 минути. Денов трае 12 часа и 30 минути. Месечината која е во фаза на млада Месечина нема да изгрее ова деноноќие, а ќе …

Continue Reading

Астрономски календар

Денеска е понеделник, 27 март 2023 година, 86-иот ден во годината. До крајот на годината остануваа 279 дена. Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 25 минути, а ќе зајде во 17 часот и 54 минути. Денов трае 12 часа и 29 минути. Месечината која е во фаза на последна четвртина нема да изгрее ова деноноќие, а ќе зајде …

Continue Reading

Астрономски календар

Денеска е недела, 26 март 2023 година, 85-иот ден во годината. До крајот на годината остануваа 280 дена. Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 26 минути, а ќе зајде во 17 часот и 53 минути. Денов трае 12 часа и 26 минути. Месечината која е во фаза на последна четвртина, ќе изгрее во 8 часот и 52 минути и …

Continue Reading

Астрономски календар

Денеска е сабота, 25 март 2023 година, 84-иот ден во годината. До крајот на годината остануваа 281 дена. Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 29 минути, а ќе зајде во 17 часот и 51 минута. Денов трае 12 часа и 21 минута. Месечината која е во фаза на последна четвртина, ќе изгрее во 2 часот и 21 минута, а ќе зајде …

Continue Reading

Астрономски календар

Денеска е петок, 24 март 2023 година, 83-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат 282 дена. Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 31 минути, а ќе зајде во 17 часот и 50 минути. Денов трае 12 часа и 18 минути. Месечината која е во фаза на последна четвртина, ќе изгрее во 6 часот и 54 минути, …

Continue Reading

Астрономски календар

Денеска е четврток, 23 март 2023 година, 82-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат 283 дена. Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 33 минути, а ќе зајде во 17 часот и 49 минути. Денов трае 12 часа и 16 минути. Месечината која е во фаза на последна четвртина, ќе изгрее во 6 часот и 29 минути, …

Continue Reading

Астрономски календар

Денеска е среда, 22 март 2023 година, 81-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат 284 дена. Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 34 минути, а ќе зајде во 17 часот и 48 минути. Денов трае 12 часа и 13 минути. Месечината која е во фаза на последна четвртина, ќе изгрее во 6 часот и 6 минути, …

Continue Reading