Настески: Ја не познавам дека некоја друга земја го има направено ова на својот народ‼️

Епа другари и другарки толку беше‼️👨‍🍳 Договорот скратен поради невалиден пасош и поради фактот дека патниот лист е само за во еден правец до родната земја. И така мене не ми е дозволено да го продолжам патувањето и да го завршам својот договор‼️ -Бродов со 1800 гости и 820 вработени останува без “Executive Chef”‼️ -Мојата компанија во неверување како е …

Continue Reading

Трајко Вељаноски: Државната Изборна Комисија мора да им овозможи на државјаните на Република Македонија да го остварат уставното право на гласање

Државната Изборна Комисија мора да им овозможи на државјаните на Република Македонија да го остварат уставното право на гласање. Согласно чл.22 од Уставот на РМ единствени услови за да бидеш избран и да избираш е да си државјанин на Република Македонија и да си полнолетен. Сите документи ( лични карти, пасоши ) служат само за индетификација на личноста а правото …

Continue Reading

Јовановски: Молчевте кога го браневме уставот и името на Р. Македонија. Македонскиот јазик, култура, историја, идентитет…

Ќутачи и ќутачки! Молчевте кога излегувавме на улица. Молчевте кога го браневме уставот и името на Р. Македонија. Македонскиот јазик, култура, историја, идентитет… Молчевте кога се боревме за достоинство на Македонскиот народ и на сите граѓани на Р.М. Молчевте кога не’ притвораа. Молчевте кога не’ затвораа. Мочите и сега, додека невини луѓе издржуваат драконски казни по занданите, за дело кое …

Continue Reading

Тамара Јованов: Како да манипулираш маса народ за да се самоотпише?

Како да манипулираш маса народ за да се самоотпише? 1. Создади проблем. 2. Направи го голем и на лична основа. 3. Потоа понуди го решението кое одпочеток си сакал да го имплементираш, само сега, без никаков отпор. Примена: 1. Името го создадоа како проблем (а не беше – 133 земји од 200 не’ имаа признато). 2. Го врзаа со желбата …

Continue Reading

Мери Јордановска: Добро бе луѓе, што правевте 5 години?!

2018 – Нема потреба за паника, личните документи ќе се менуваат онака како што им истекува рокот, значи граѓаните нема да имаат никаков дополнителен трошок. 2019 – Преспанскиот договор е ратификуван, со името Република Северна Македонија. 2020 – Штама. Се издаваат документи со старото име на државата. 2021 – До 5 јули, се издаваат пасоши со старото име на државата. …

Continue Reading

Рубенс Муратовски: Сега разбирате што значеше името? Името да им се сотре!

Сега разбирате што значеше името? Името да им се сотре! Надеж да немате! Дом да немате! Родина да немате! Татковината ваша да побегне од вас, вид-виделија да фати! Среде Егејот да се растопи! Сонцето да ви осамне од запад, на исток да ви зајде!

Continue Reading

Aдвокат Митровски: Ако немало Северна не важела возачката. Поголем нон сенс НЕМА

Ако немало Северна не важела возачката. Поголем нон сенс НЕМА. Возачката е доказ дека сум положил возачки испит и поседувам валидна документација. И нормално да е со важечки рок односно да не е истечена. Република МАРС нека пишува- важеќка е бидејки суштината е дека е доказ дека сум оспособен да управувам со возило од категоријата која ја пишува на возачката. …

Continue Reading

Божиновски: Од среда Македонија ќе застане, севернава вештачка творба ќе ја парализира

Од среда Македонија ќе застане, севернава вештачка творба ќе ја парализира. Кажете им фала на сдсм, нивните гласачи и тие 600.000 морони кои гласаа на референдумот. И за сите овие седум години понижувања промена на име, обид за промена на јазик, идентитет, историја, што ја доведоа Македонија да ја гази кој како сака, да ја ограбува, ништи, омаловажува. Има 87 …

Continue Reading

Тамара Јованов: Се’ ова се последици на растурени семејни единици, во растурен систем, со растурени вредности!

Претепале две соученички девојче од 15 години, среде центар во Скопје! Агресијата кај децата, тепањето, озборувањето, ситењето на другиот, зајадливоста, булингот… се’ ова се последици на растурени семејни единици, во растурен систем, со растурени вредности! Во здраво општество, децава би знаеле дека ова не е начин на решавање конфликти; би знаеле дека не е човечно вакво нешто да снимаш; да …

Continue Reading