Опозиција

Вељаноски: Кои заклучоци може да се извлечат од вчерашната конститутивна седница на Собранието на Македонија?

  Прво, истата сеуште не е завршена, туку е прекината после втората точка верификација на мандатите на избраните пратеници. Немаше формирање ниту на Комисијата за избори и именување , ниту предлог од таа комисија за […]

Реакција од ВМРО-ДПМНЕ на изјавата на Мила Царовска - МИА
Опозиција

Корумпираниот и неспособен Заев ја турка Македонија во банкрот и сиромаштија

Владата на Зоран Заев го зголеми јавниот долг, кој се зголеми над 1 милијарда евра за само три месеци. Од 5,5 милијарди евра на крајот на првиот квартал се качи на неверојатни 6,5 милијарди евра […]

Мицковски до граѓаните: Вашиот глас ги менува работите - МИА
Опозиција

Мицкоски: ВМРО-ДПМНЕ се фокусира на реформска влада која ќе се справува и со корупцијата

После 30 години бевме сведоци на најкорупмираните и најнедемократските избори кои што некогаш се организирани во суверена и независна македонска држава. Овие избори кои што завршија 15 јули уште еднашка покажаа и докажаа дека ова […]

Опозиција

Мицкоски: Се фокусираме на преговори за нова Влада

– ВМРО-ДПМНЕ изминатиов, но и следниот период се фокусира на преговори за формирање ново парламентарно мнозинство, што ќе значи и нова Влада. Влада која ќе биде фокусирана на справување со вистинските проблеми, пред се пандемијата […]

Мицкоски потврди дека ќе учествуваат на изборите на 15 јули - МИА
Опозиција

Мицкоски: Политиката не е пазар, туку мудрост и филозофија

Скопје, 4 август 2020 () – За мене политиката не е пазар и тоа е погрешното што се случуваше во минатиот парламентарен состав, туку е филозофија, а за некој пратеник да поддржи одредена политичка опција, […]

Опозиција

Нелоски: За три месеци власта на Заев создаде долг од 1 милијарда евра, а сепак нигде ги нема парите

4 август 2020 Власта на Заев со своето неодговорно и неспособно владеење успеа да го покачи јавниот долг за една милијарда евра во рок од само три месеци, односно од 5,5 милијарди евра на крајот […]

Опозиција

500 граѓани ги загубија животите заради неспособноста и незаинтересираноста на Заев и Филипче да се справат со коронавирусот

Речиси шест месеци откако Република Македонија е зафатена со пандемијата предизвикана од Ковид-19 вирусот, а Владата предводена од СДСМ и Заев се уште немаат ниту стратегија, ниту начин како да се справиме со истата. Иако […]

Мицкоски: ВМРО-ДПМНЕ го има најголемиот кредибилитет да се бори за состав на новата Влада - МИА
Опозиција

Мицкоски: Државата ја втурнуваат во црвената зона на презадолженост, долгот достигна 59,5%

  Државата ја втурнуваат во црвената зона на презадоженост. За само три месеци владата на СДСМ го зголеми јавниот долг за една милијарда евра. Согласно податоците од Министерството за финансии заклучно вториот квартал од 2020 […]

Реакција од ВМРО-ДПМНЕ на изјавата на Мила Царовска - МИА
Опозиција

Не смее да се дозволи корумпираниот Заев и неговите неспособни соработници од први септември да предизвикаат хаос и во образованието

  Учебната година започнува за еден месец а власта на СДСМ и Зоран Заев е тотално неспособна за да го менаџира образовниот процес. СДСМ и Заев не успеаја да се справат ниту со здравствената криза, […]