Знак дека користите премногу детергент кога перете во машина за перење алишта

masina
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK

Сигурно многу пати сте ја извадиле облеката од машината за перење, очекувајќи нешто меко и нежно, но сте завршиле со куп ткаенина која е многу цврста и непријатна за носење.Шансите се дека користите премногу детергент за перење. Иако детергентот ќе ги исчисти нечистотиите и дамките, сепак на крајот ќе создаде нов проблем. Имено, остатоците од детергент кои не се добро исплакнати ќе предизвикаат облеката да биде груба на допир и изгребана при носење.

Премногу детергент ќе создаде многу пена во машината, поради што делови од облеката ќе се „лепат“ еден до друг, а нема добро да се мијат.

Количината на детергент што треба да ја додадете варира помеѓу брендовите, но имајте на ум дека на задниот дел од пакувањето може да препорачате да користите повеќе од две лажици по полнење.

Две лажици се доволни за професионална машина која може да собере околу 12 килограми алишта или една лажица детергент за просечна машина која може да собере околу 8 килограми алишта.

Некои производители на детергенти ќе лежат на етикетата. Сепак, запомнете, тие продаваат производ и сакаат да купите што е можно повеќе од него.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK