Rusija

Средба на претставниците на Романија, ЕУ, САД и Молдавија за алтернативни рути за транспорт на украинско жито

Претставници на САД, ЕУ, Молдавија и Романија денеска во источниот романски град Галац ќе разговараат за изнаоѓање алтернативни рути за

Прочитај повеќе »

Руското Министерство за одбрана: Процесот на предавање на вооружувањето на Вагнер е при крај

Руската приватна воена компанија „Вагнер“ речиси го заврши процесот на предавање на вооружувањето на редовната Армија, соопшти денеска руското Министерство

Прочитај повеќе »