Средба на претставниците на Романија, ЕУ, САД и Молдавија за алтернативни рути за транспорт на украинско жито

Претставници на САД, ЕУ, Молдавија и Романија денеска во источниот романски град Галац ќе разговараат за изнаоѓање алтернативни рути за транспорт на жито од Украина. По средбата, прес-конференција ќе одржат романскиот министер за транспорт Сорин Гриндиану, шефот на Канцеларијата за координација на санкциите на САД Џим О’Брајан, украинскиот вицепремиер Олександр Кубраков, Магда Копчинска – директор за воден транспорт во Генералниот …

Continue Reading