Ukraina

Средба на претставниците на Романија, ЕУ, САД и Молдавија за алтернативни рути за транспорт на украинско жито

Претставници на САД, ЕУ, Молдавија и Романија денеска во источниот романски град Галац ќе разговараат за изнаоѓање алтернативни рути за

Прочитај повеќе »

Кулеба: На НАТО му е потребна Украина како сојузник, а не како привилегиран партнер

Шефот на украинската дипломатија, Дмитро Кулеба, денеска телефонски разговараше со германската министерка за надворешни работи Аналена Бербок за претстојниот самит

Прочитај повеќе »