Киев соопшти дека спречил руски хакерски напад врз информацискиот систем на украинските вооружени сили

Украинските специјални служби спречија обид на руски хакери да упаднат во информацискиот систем на Вооружените сили на Украина, објави на Телеграм украинската служба за безбедност. Украина информира за зголемен број руски хакерски обиди против компјутерските системи на украинската влада, вооружените сили и енергетскиот сектор од почетокот на руската инвазија на Украина во февруари 2022 година. Русија постојано ги негираше ваквите …

Continue Reading