Albanija

Поранешниот албански вице-премиер Арбен Ахметај, за кого СПАК бара апсење, избегал од државата

Поранешниот албански вице-премиер Арбен Ахметај, за кого Специјалното обвинителство за организиран криминал и корупција, СПАК, побара одземање на пратеничкиот мандат

Прочитај повеќе »

Протест на студентите по медицина поради предлог- законот со кој задолжително треба да работат во Албанија пет години по дипломирањето

Студентите по медицина протестираа пред Собранието на Албанија, во знак на незадоволство од предлог-законот со кој, по дипломирањето,  задолжително треба

Прочитај повеќе »