December 7, 2019
Власт

Опозиција

Интересно

Гратче во североисточна Русија запоседнато од бели мечки

Градот Риркаипи во североисточниот дел на Русија деновиве е преполн со гладни поларни мечки поради невообичаеното топло време, објавија повеќе светски медиуми. Во околината се забележани над 50 мечки. Така е поради тоа што на [...]

Руска телевизија првпат прокажа како изгледа внатрешност на нуклеарен куфер

Руската телевизија „Звезда“ по првпат прикажа како изгледа нуклеарен куфер однатре. Се работи за уред со којшто се активира нуклеарно оружје. – Внимавајте на ова копче за „старт“ – тоа е во бела боја (а [...]

Баба од Англија е опседната со Мурињо, има 38 тетоважи за Специјалниот

Госпоѓата Вив Бодикот која има 62 години, е најголемиот фан на Жозе Мурињо, а толку е опседната со него и луда по португалскиот тренер, што има дури 38 тетоважи со ликот на Специјалниот или пораки [...]

„Бола-рап“ уреди за фаќање осомничени лица

Двесте припадници на полицијата во Лос Анџелес ќе се обучуваат да ги користат новите уреди за неутрализирање на осомничено лице со врзување. Направата Бола-рап, којашто веќе се користи во неколку други единици, работи на принцип [...]

Јапонско списание исмеано поради застарени пораки за жените

Јапонското списание „ЈЈ“ ги советуваше жените да им се восхитуваат на мажите со забелешки од типот: „Звучиш како Сократ”, и беше исмеано во земјата, која инаку, по половата рамноправност, е меѓу најлошите во светот, според [...]