Кој е новиот телефон на преклоп од Samsung, создаден да го максимизира вашиот креактивен и продуктивен израз?

Препознатливиот квалитет, континуитетот во извонредниот дизајн и иновативните перформанси на вештачката интелигенција, очекувано беа центар на вниманието при претставувањето на новите револуционерни модели од серијата Samsung Galaxy Z. Galaxy Z Fold6 и Galaxy Z Flip6 повторно донесуваат сосема уникатно и ново искуство со телефони на преклоп за сите корисници, овој пат засилено со Galaxy AI* обезбедувајќи широк опсег на функции …

Continue Reading

Халкбанк ја доби наградата „STP AWARD 2023“ од Комерцбанк

Халкбанк АД Скопје е добитник на „STP AWARD 2023“ – награда за извонредност во испораката на комерцијални плаќања и трансфери на финансиски институции во текот на 2023 година. Ова престижно признание го доделува Комерцбанк, една од водечките меѓународни деловни банки во Европа.   Клучни критериуми за добивање на оваа награда, што се доделува на внимателно селектиран број деловни банки, се …

Continue Reading

Samsung Galaxy Z Fold6 и Z Flip6 ja носат Galaxy AI на ново ниво

Запознајте ја новата верзија на Galaxy AI, подобрена со уникатниот формат на преклоп од серијата Galaxy Z и поврзаниот екосистем на Galaxy Galaxy Buds3 Pro носи подобрен звук и комуникација, благодарение на иновативните функции за вештачка интелигенција – Samsung Electronics денеска ги претстави новите Galaxy Z Fold6 и Galaxy Z Flip6, како и безжичните слушалки Galaxy Buds3 и Buds3 Pro …

Continue Reading

Автоматизирани сефови од Халкбанк – единствени на пазарот што нудат сигурност и 24/7 достапност до нашите вредни работи

Халкбанк, почнувајќи од денеска, единствена на пазарот, воведе 24/7 достапни, Автоматизирани граѓански сефови со кои се менува начинот на кој традиционално се пристапува и ракува со класичните граѓански сефови. Имено, самата автоматизираност и роботизираност на системот овозможува дваесет и четири часовна употреба без присуство на физичко лице од страна на Банката. Ова, во суштина значи дека кога и да ни …

Continue Reading

Центарот за дигитална трансформација – ГоДигитал обезбедува финансиска поддршка и експертиза за дигитализација на ММСП со ваучери

– Центарот за дигитална трансформација – GoDigital организираше информативен настан и работилница за микро, мали и средни претпријатија (ММСП) кои имаат за цел да го унапредат своето работење преку дигитализација. Како важен дел од програмата на ГоДигитал, во изминатиот период беа обучени консултанти за дигитализација. Оттука, на настанот беа доделени меѓународно признати сертификати на 17 извонредни консултанти, кои се опремени …

Continue Reading

ГАЛИЧКА СВАДБА 2024 во знак на половина век партнерство на Пивара Скопје со манифестацијата и 100 години СКОПСКО

Годинешното издание на најавтентичната културно-сценска манифестација кај нас ќе се одржи наредниот викенд, од 12 до 14 јули, во живописниот Галичник. Неколку илјади домашни посетители и странски туристи повторно ќе уживаат во атрактивното доживување кое го нуди овој единствен настан од ваков вид. И годинава СКОПСКО и останатите брендови на Пивара Скопје се дел од настанот, продолжувајќи го традиционалното партнерство …

Continue Reading

Првиот летен камп по веронаука во скитот на Светите Браќа Кирил и Методиј

Онаму каде што Божјата креација ја благословува човечката; онаму каде што Божјото создание го пресретнува делото на човекот косоздател; каде што Божествената возвишена естетика е инспирација за земните вљубеници во убавото; каде што умилната утринска песна на многуте разни птици се синхронизира со пеењето што извира од тишината на човечката душа, таму Бог Сетворецот, преку рацете на Својот предан слуга, …

Continue Reading

Новото издание на Бизнис Кафе Македонија ќе се одржи овој четврток!

Новото 45-то издание на најпознатиот бизнис-нетворкинг настан во државата, Бизнис Кафе Македонија, ќе се одржи во четврток (04.07.2024) во ресторанот Four (Парк Хотел) во Скопје, со почеток од 19:00 часот. Покрај вообичаените активности за вмрежување, гостите на 45-то издание на Бизнис Кафе Македонија исто така ќе имаат можност да ги чујат инспиративните приказни на тројца извонредни професионалци во својата работа: …

Continue Reading

ТООП проценти 6,6% – Халкбанк со промотивен период за аплицирање за Visa Vita или Mastercard Credit Contactless картичките

Во тек е промотивниот период за аплицирање за кредитните платежни картички Visa Vita или Mastercard Credit Contactless на Халкбанк А.Д. Скопје. Во периодот од 01.05.2024 до 31.12.2024, сите нови Visa Vita или Mastercard Credit Contactless кредитни платежни картички се со промотивна каматна стапка од 6,6%. Поволностите на промотивниот период во однос на каматната стапка може да ги користат клиентите кои се приматели на  плата …

Continue Reading