grcija

Советот на Европа ја критикуваше работата на службата за спасување на бродот со мигранти во Грција, кога се удавија стотици луѓе

Советот на Европа денеска ја повика Грција да ја разјасни улогата на нејзината крајбрежна стража во превртувањето на брод со

Прочитај повеќе »

Грчко МНР за годишнината од турската инвазија на Кипар: Решавањето на кипарското прашање врвен национален приоритет

За Грција решавањето на кипарското прашање е врвен национален приоритет. Во координација со Република Кипар, работиме систематски за создавање услови

Прочитај повеќе »