Промо

ILLYCAFFÈ“ Се стекна со “B CORP“ сертификација

Прва Италијанска компанија за кафе со “B Corp“ сертификација за задоволување на највисоките стандарди за перформанси во општеството и животната средина – Компанијата “illycaffè“ стана првата Италијанска компанија за кафе која се стекна со познатата […]

Промо

Компанијата Samsung освои дури 71 iF награди за дизајн

– Компанијата Samsung Electronics на светски познатиот меѓународен форум iF Design Award 2021 освои рекордни 71 награди. Samsung освои и две златни, од вкупно 36 награди за дизајн на производи, десет за професионални концепти, единаесет […]

Бизнис и економија

Иновативниот уред IQOS отсега и во Тетово

Електронскиот уред што го загрева, а не го гори тутунот, IQOS (ајкос) од денеска е достапен и во Тетово во продажниот објект на Нептун. Иновативниот IQOS се базира на нова технологија којашто, со загревање на […]

Бизнис и економија

Брендот Shell отсега достапен во државата

Скопје, 20 април 2021 Корал Фуелс ДООЕЛ Скопје, како подружница на Coral S.A., започна со работа со првите 2 бензински станици под брендот Shell во Северна Македонија. Компанијата е официјален сопственик на лиценцата за брендовите […]

Бизнис и економија

Глобал брендс магазин ја прогласи Халкбанк за „Најдобар финансиски бренд за 2021 година“

Халкбанк АД Скопје од страна на престижното списание Глобал брендс (Global Brands Magazine), е прогласена за „Најдобар финансиски бренд, Северна Македонија за 2021“ (Best Financial Brand, Nort Maceronia 2021). Како што стои во образложението на […]

Бизнис и економија

Бидете дел од најголемиот онлајн бизнис семинар во светот – “Lyconet Online Sensation” 24, Април 2021

Lyconet (Лајконет) е меѓународна компанија која им нуди бизнис можности на сите со претприемачки дух, поготово на оние кои се заинтересирани да работат онлајн бизнис од дома. Изградбата на сопствена меѓународна онлајн мрежа на маркетери […]

Бизнис и економија

Халкбанк АД Скопје дел од поддржувачите на коалицијата “Priceless Planet” – платфoрма на Mastercard насочена кон поздрава планета

Ги покануваме  корисниците и компаниите да се придружат во засадување на 100 милиони дрва во рок од пет години – Mastercard и Халкбанк АД Скопје  ја објавуваат новата акција на Priceless Planet, платформата која ги […]

Промо

Целосна стипендија за најдобрите средношколци од Меѓународниот балкански универзитет

– Меѓународниот балкански универзитет (МБУ) и за академската 2021/2022 година ќе додели стипендии на средношколци кои покажале добар успех во средното образование, а кои сакаат да го продолжат школувањето на еден од најдобрите универзитети во […]

Промо

Тости – прв детски леб од Жито Лукс

– Тости е новиот леб од Жито Лукс, прв и единствен на пазарот наменет за деца. Новиот пченичен леб од линијата лебови на парчиња е со путер и ванила, збогатен со нутритивни елементи, како калциум, […]