Рецепти

Како се подготвуваат ќебапи подобри од месарница? Ова е вистинскиот рецепт

Ќебапите се составен дел или додаток на ручекот кога станува збор за неделен пикник или собирање на семејството во домот. Но, доколку сте често незадоволни од меленото месо и купениот ќебап, ние ви предлагаме начин […]

Бизнис и економија

Новозеландска биотехнологија за одржување на храната свежа: Млекарскиот гигант Fonterra потпиша договор со VitaKey

Новозеландскиот млечен гигант Fonterra денес соопшти дека склучил партнерски договор со биотехнолошката фирма со седиште во САД VitaKey, за да разгледа начини за продолжување на свежината и хранливите материи на производите, со користење на пробиотски […]

Доза здравје

Истражување: Овошјето и зеленчукот корисни за мозокот кај тинејџерите

 – Ново научно истражување спроведено во Велика Британија покажува дека исхраната богата со свежо овошје и зеленчук може да биде корисна за менталниот развој, особено кај тинејџерите. Трудот објавен во списанието „Би-Ем-Џеј“ покажува дека поголемиот внос […]