ДИК ги објави конечните резултати за изборите за градоначалник во Маврово и Ростуше и Центар Жупа и за советници во Тетово

Државната изборна комисија на денешната седница ги објави конечните резултати од гласањето за градоначалник во општините Маврово и Ростуше и Центар Жупа, како и за советници во Тетово. Во Маврово и Ростуше за градоначаник е избран Медат Куртовски од коалицијата Најдоброто за мојата општина, предводен од СДСМ, а во Центар Жупа – Аријан Ибраим од Демократска партија на Турците. На …

Continue Reading

Течат роковите за приговори за изборниот процес во Центар Жупа, Маврово-Ростуше и Тетово

Течат роковите за поднесување на приговори за изборите за градоначалник на Центар Жупа и на Маврово-Ростуше и за членови во Советот на Општина Тетово. Доколку има поднесено приговори, Државната изборна комисија би ги разгледала во вторник или среда, а објавувањето на конечните резултати ќе зависи од тоа како ќе се решат и дали ќе има тужби до Управниот суд. Државната …

Continue Reading

ДИК ги објави првичните резултати од изборите во Центар Жупа, Маврово-Ростуше и Тетово

– Државната изборна комисија вечерва ги соопшти првичните резултати од изборите за градоначалник на Центар Жупа и на Маврово-Ростуше и за членови на Советот на Општина Тетово. Според овие резултати, во Центар Жупа за единствениот кандидат Аријан Ибраим од ДПТМ гласале 3340 гласачи од вкупно 3395 гласачи. Како што соопшти доцна вечерва претседателот на ДИК Александар Даштевски, имало 55 неважечки …

Continue Reading