November 18, 2023

Неделен извештај за измерени средно-дневни вредности на емисии од главните емисиони точки во Цементарница УСЈЕ

(10.11.2023 – 16.11.2023) Легенда: ИСДВ – измерена средно-дневна вредност ГВЕ – гранична вредност на емисии (Законски максимално дозволена вредност) ***

Прочитај повеќе »

Драматичен почеток на мандатот на Педро Санчез: Најмасовен протест против Законот за амнестија во Шпанија, во Мадрид се собраа околу 170.000 лица

Околу 170.000 лица денеска маршираа низ улиците на Мадрид на досега најмасовниот протест против Законот за амнестија на каталонските сепаратисти,

Прочитај повеќе »

ТРАГЕДИЈА: Петгодишно дете почина по вадење заб, додека трае истрагата стоматолошката ординација во Бурса е запечатена

Властите во турската провинција Бурса ја затворија стоматолошката клиника на еден месец и ги истражуваат нејзините активности по смртта на

Прочитај повеќе »