Швајцарска прогноза: Португалија ќе го освои ЕУРО 2024

d44c75a0efbd60ce16bb274953c7f818.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK„Свис Фотбал Дата“, која се занимава со статистика во светскиот фудбал, ја направи својата прогноза околу победникот на Европското првенство кое започнува во петок на 14 јуни, со натпреварот меѓу домаќинот Германија и Шкотска.

За да дојдат до веродостојни информации изведоа десет илјади симулации, кои покажаа дека Португалија има најголеми шанси да ја освои титулата шампион. Шансите на Португалија се 20 проценти.

Зад Португалците се Белгијците, Шпанците, Французите и Хрватите.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK