Овој февруари е идеален за да посадите растенија кои ќе блеснат на пролет!

насловна
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK

Деновиве не очекуваат повисоки температури до 14°, малку невообичаено за овој период од годината, што од друга страна ја прави почвата влажна и идеална за садење. Растенијата на оваа температура имаат можност да се адаптираат и одлично да напредуваат, за да веќе напролет блеснат во сцелиот свој сјај.Токму овој период градинарскиот центар ФОЈА иниција голема поволност за своите клиенти, односно овозможи попусти до 50%, на дури 60 селектирани видови на растенија.

За во градината, канцеларија или на тераса, ФОЈА нуди голем избор на големи листопадни дрвја, декоративни грмушки, садници за формирање огради, декоративни видови за пред влезот или за некоја друга позиција за која долго време сте барале нова садница, и сега сите се по половина цена!

Да одберете јавор што на пролет ќе блеска со сите свои рубински, шафропортокалови и златни нијанси, надерен со совршени лисја, или декоративно јаболко кое со својот полн црвен цвет ќе ве воодушеви, или Salix Caprea Pendula која со своите раззеленети листови создава раскош…и многу други волшебни, романтични и раскошни листопадни и зимзелени растенија во кои едноставно ќе се заљубите.

Средените дворови и разлистените тераси инспирираат позитивни чувства, добра енергија, баланс на денот, продуктивност и смиреност. Уредениот двор не прави многу посреќни, а февруари е одличен период за садење!

Па затоа искористете ги соодветните временски услови и разубавете го Вашиот простор.

 

Овој февруари одиме во ФОЈА, по волшебни и раскошни растенија и дрвца на 50% попуст!

Ул. Борис Трајковски 152 А , Скопје

(на патот према нас. Пинтија)

Понеделник – Сабота : 08-17ч.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK