„Треба внуците да дојдат, се плашам“: жителите на Бањско Поле стравуваат за своите деца по исчезнувањето на малата Данка

danka-srpska-policija-potraga-2.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKЖителите на Бањско поле кај Бор, каде на 26 март исчезна Данка Илиќ (2), немаат мир и по девет дена потрага по девојчето на тоа место и неговата околина. Освен што се загрижени за девојчето Данка, велат дека стравуваат и за безбедноста на своите деца. Не ги пуштаат сами надвор, а од блиското игралиште повеќе не се слуша детски плач.

Големата потрага по Данка Илиќ трае веќе девет дена. Полицијата од Србија со денови континуирано работи на овој случај и ја истражува секоја трага што ќе се појави на исчезнатото девојче. Досега е извршено детално пребарување на теренот, полицијата и спасувачките служби ја прегледале секоја педа од поширокото подрачје на Бањско поле, но не нашле ништо што би можело да го расветли исчезнувањето.

Факт е дека се уште не се знае што се случило со малата Данка, дека поради одминувањето на времето и немањето конкретни информации се создаваат разни теории за тоа што се случило, стравот се вовлекол кај жителите на Бањско поле.

Ова село е преполно со деца, недалеку од куќата од чиј двор исчезна Данка има игралиште и парк кои секогаш беа преполни со деца. Меѓутоа, откако Данка исчезна, ситуацијата значително се промени бидејќи мештаните се крајно загрижени. Жителката во интервју за порталот Нова.рс веднаш по исчезнувањето вели дека е многу загрижена за состојбата во селото.

„Никој не разбира како едно дете може да исчезне токму така. Кога ги чувам децата, секогаш ги држам цврсто и не ги пуштам од очи. За неколку дена треба да ми дојдат внуците, не знам како да се однесувам, исплашена сум. Некогаш ги носев на игралиштето веднаш под нас, сега добро ќе размислам дали смеам да одам. Не знаев ни што се случи додека не ми се јави ќерка ми од Бор и рече дека исчезнало дете од соседството“, рече тогаш таа, раскажувајќи дека на денот на исчезнувањето видела голем број автомобили пред куќата, но таа мислела дека е роденденска забава.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK