November 15, 2023

Меѓународната агенција за атомска енергија со предупредување: Иран има доволно ураниум за три атомски бомби

Според дефиницијата на Меѓународната агенција за атомска енергија (МААЕ), Иран има доволно ураниум збогатен до 60 проценти чистота или блиску

Прочитај повеќе »

Директорката на „УНИЦЕФ“ повредена во сообраќајна несреќа: патувала за Појасот Газа, посетата е одложена

Извршната директорка на Детскиот фонд на Обединетите нации (УНИЦЕФ), Кетрин Расел, е повредена во сообраќајна несреќа во Египет додека патувала

Прочитај повеќе »