May 24, 2023

СДСМ: Паралелната прослава на ВМРО-ДПМНЕ покажува колку лажни се повиците од Мицкоски за единство

Денеска македонската држава на достоинствен начин ги чествуваше Денот на сесловенските просветители, светите Кирил и Методиј, нивното дело, вредности и

Прочитај повеќе »

Државно – црковната делегација во Ватикан ја посети изложбата на македонскиот уметник Решат Амети

 – Делегацијата на Република Северна Македонија попладневно ја посети изложбата на македонскиот уметник Решат Амети, која е поставена во амбасадата

Прочитај повеќе »