Нивото на водата во Охридското Езеро повторно над просекот

По повеќе од половина година постојана негатива Охридското Езеро се враќа во кондиција, кога станува збор за неговиот водостој. Денешните мерења покажуваат дека нивото на водата во езерото е на котата 693.61 метри надморска визочина, што е три сантиметри на просекот за месец јули (693.58 м.н.в). Температурата на водата изнесува 19 степени Целзиусови, што се уште речиси три степени под …

Continue Reading