Нивото на водата во Охридското Езеро повторно над просекот

Ohrid
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK

По повеќе од половина година постојана негатива Охридското Езеро се враќа во кондиција, кога станува збор за неговиот водостој.Денешните мерења покажуваат дека нивото на водата во езерото е на котата 693.61 метри надморска визочина, што е три сантиметри на просекот за месец јули (693.58 м.н.в).

Температурата на водата изнесува 19 степени Целзиусови, што се уште речиси три степени под месечниот просек.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK