Tip Of The Week

TOW #422 – Кога не иде, не иде…

Повеќе пати сме се нашле во ситуација кога колку и да сакаме некоја работа да испадне како што треба, едноставно не ни успева во намерата. Во бизнисот има такви безброј примери, каде што менаџерите едноставно […]

Вести

Претседателот Иванов на свеченото отворање на Светскиот форум на бизнис ангели, кој се одржува во Истанбул, Република Турција

Сакаме да изградиме млади луѓе со вистински вредности, интегритет и отворен ум, порача претседателот Иванов на свеченото отворање на Светскиот форум на бизнис ангели, кој се одржува во Истанбул, Република Турција. Во своето обраќање на […]

Вести

МТСП: Директорот на ЈУ Завод за згрижување на деца со воспитно – социјални проблеми и нарушено поведение – Скопје поднесе Оставка !

Директорот на ЈУ Завод за згрижување на деца со воспитно – социјални проблеми и нарушено поведение – Скопје, Стевчо Соколовски денеска поднесе оставка од морални причини. Министерството за труд и социјална политика продолжува да го […]

Македонија

Отчет на градоначалникот Митко Јанчев – 100 дена градоначалник

(интегрален текст од обраќањето на градоначалникот Јанчев) Почитувани, Функцијата градоначалник со себе носи голема одговорност. Бара многу труд, вложување, упорност и многу работа. Градоначалникот е избор на народот. Вие, драги мои сограѓани, мене ми ја […]

Вести

Еднаков пристап до финансирање за граѓанските организации

Во просториите на Општина Аеродром се одржа првата од трите работилници за изработка на методологија за поддршка на НВО секторот и граѓанските организации. Конкретно, се креираат структурирани и транспарентни процедури, кои ќе овозможат еднаков пристап […]

Вести

Виз Ер Скопски маратон чекор напред во воведување иновативни технологии во регионот

Соработка на Виз Ер Скопски маратон со eventbaxx Скопје, (19.02.2018) Во соработка со eventbaxx од Германија, Виз Ер Скопски маратон оваа година воведува иновативен новитет, дигитален стартен пакет. Спонзорите, тркачите и животната средина, сите ќе […]

Вести

Апсење на скопскиот аеродром

На 18.02.2018 година во 10.00 часот на Граничен премин – Аеродром “Скопје“ на влез допатувал А.М.(25) од Р.Tурција со турска  патна исправа. По извршена пасошка контрола и проверка констатирано е дека горенаведеното лице евидира со […]

Tip Of The Week

Интервју: Петар Лазаров и Калин Бабушку за нивниот проект Tip of the Week

Основачите  на компанијата Македонија Експорт, Петар Лазаров и Калин Бабушку се носители на проектот “Tip of the week“. Овој проект е прирачник за личен и професионален развој кој ќе ви помогне во секојдневното функционирање. Ние […]

Tip Of The Week

TOW #424 – Релација

Темата на овој неделен совет е инспирирана од разговорот што го имав со еден пријател, кој вели дека најголем предизвик во неговото работење е како да се најде на иста релација (или подобро да се […]

Tip Of The Week

TOW#425 – Преземање на иницијатива

Сè помалку и помалку има јунаци кои ќе преземат некаква иницијатива за да се започне некоја работа, а камоли и да се заврши. Цело време се вадиме на тоа дека се нема мотивација, се нема […]