(Видео) Украинците објавија снимки од жестоки улични борби за важен град на северот

31db72bd-0182-4550-bc82-fb9f26fbf326.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKУкраинската гранична стража објави снимка од жестоки борби за стратешки важниот град Вовчанск на североистокот на земјата, во областа Харков.

Борбите за тој град траат веќе една недела, откако руските сили почнаа ненадејна копнена офанзива преку границата. Во него тие зазедоа десетина села во регионот на Харков, но градот Вовчанск, кој беше речиси целосно евакуиран, сè уште се држи.

Русите тврдат дека во градот влегле од два правци за да воспостават позиции, а Украинците тврдат дека ги туркаат назад и го стабилизираат фронтот. Очигледно, најголем дел од борбите се водат во областа Вовчанск.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK