Велика Британија до Израел: Не возвраќајте, мислете со глава, а не со срце

Камерон-Сунак-е-силен-и-способен-лидер-иако-во-минатото.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKНа прашањето дали Обединетото Кралство ќе го следи истиот пат како САД, односно дека нема да се вклучи во одмаздничката акција на Израел против Иран, шефот на британската дипломатија Дејвид Камерон рече дека „Израел мора да размислува со своја глава, а не со срце“.

Тој додаде дека земјата мора сама да одлучи како да ги заштити своите граѓани. Притиснат од новинарите да кажат дали Обединетото Кралство ќе се приклучи на акцијата на Израел, Камерон изјави дека ОК верува дека не треба да има ескалација.

„Нашиот совет до Израел е да не возвраќа“, додава тој.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK