Украинската воздушна одбрана собори голем број беспилотни летала, меѓу нив и еден над Киев

– Украинскиот систем за ПВО синоќа собори голем број беспилотни летала, вклучително и еден над Киев, соопштија официјални претставници.

Воздушна тревога е прогласена во околу две третини од државата, вклучувајќи ги сите источни региони, но и во регионите западно од главниот град и во Херсон на југ.

Сирените беа активни неколку часа.

Претставник на властите назначени од Русија во нејзиниот анектиран Крим рече дека Украина активирала повеќе од 10 беспилотни летала кон цели на полуостровот. 

Leave A Comment