–>

ФБИ: Најмалку 115 луѓе загинаа во пожарите на Хаваи

havai-pozar
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK

Во извештајот објавен од ФБИ, две недели по пожарите што го зафатија островот Мауи, е испратена покана до роднините кои би можеле да ја олеснат потрагата по исчезнатите.

Се претпоставува дека е поголем бројот на жртвите. Пожарот речиси го уништи туристичкиот град Лахаина, кој имаше 12.000 жители, а во јавноста се појавија неколку различни списоци на исчезнати лица.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK