–>

Фудбалска револуција ќе донесе „Венгеровото правило за офсајд“

Фудбалска-револуција-ќе-донесе-„Венгеровото-правило-за-офсајд.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKЛегендарниот Арсен Венгер пред неколку месеци претстави ново правило за офсајд. Толкувањето на новото правило вели дека напаѓачот е во недозволена позиција само доколку со цело тело се најде пред последниот одбранбен играч. Ова револуционерно правило бо можело да започне да се применува од сезоната 2024/2025.

Легендарниот француски стручњак во ФИГА е е задолжен за развој на фудбалот.

Правилото предложено од Венгер че ги фаворизира напаѓачите, што миже да донесе повеќе голови на натпреварите.

Правилото е веќе тестирано во неколку наврати, ИФАБ ќе го разгледа неговото воведување на состанок на почетокот на годината. Доколку биде усвоено ќе започне да се применува од следната сезона.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK