Деспотовски: Погрешна е дилемата дали се оправдани повеќе или помалку министерства

despotovski
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK

Во прилог став на кандидатот за Претседател на СДСМ, Јован Деспотовски во врска со системскиот закон за реорганизација на министерствата.Клучното прашање е дали ова отвора врати за нови вработувања во јавниот сектор. Ако да, СДСМ треба односно требаше да побара со новите закони:

  1. Да се регулира статусот на сите оние што се на договор или на определено, а кои сега стравуваат за своите работни места (такви имаме навистина многу)
  2. Да се ограничат сите нови вработувања и
  3. Да се побара одговор дали и како со новите институции граѓаните ќе добијат подобра услуга од државата.

 

Со мудар пристап секогаш можат да се заштитат и граѓаните и јавниот интерес. – посочуваат од тимот на Деспотовски

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK