(ВИДЕО) Традиционална Литија со моштите на „Свети Георгиј Победоносец“ низ струшките улици

litija struga
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK

На раскошно украсен епитаф, со локалното свештенство и братството и сестринството од Бигорски, манастирите во Рајчица и Пречиста, со традиционалните торжества, денеска во Струга се одржува познатата струшка Литија (Еордија) со моштите на „Свети Георгиј Победоносец“, чудотворната икона на светецот и Крнинската икона на Богородица.Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK