Неделен извештај: Водата во Скопје безбедна за пиење

voda
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK

Водата во Скопје е безбедна за пиење, покажа последниот неделен извештај на лабораторијата на Секторот за санитарна контрола на ЈП „Водовод и канализација“ – Скопје.Испитувани се 147 примероци за физичко-хемиска и исто толку за микробиолошка анализа на вода за пиење од 39 места во главниот град, за период од 2 до 5 мај, и сите одговараат на Правилникот за барања за безбедност и квалитет на водата за пиење (Службен весник на РМ, бр. 183/18).

– Неделниот извештај за квалитетот и безбедноста на водата за пиење е добиен од анализите спроведени во Секторот за санитарна контрола, кој е всушност прва лабораторија во државата која го акредитира своето работење според стандардот ИСО17025:2018, велат од ЈП „Водовод и канализација“ – Скопје.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK