–>

Пензионерите излегоа на протест за повисоки пензии

Пензионерите-излегоа-на-протест-за-повисоки-пензии.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKПензионерите излегоа да протестираат за повисоки пензии пред американската амбасада во Скопје, по што продолжија пред владината зграда.

Бараат линеарно покачување на пензиите од 5.000 денари како и минимална пензија од 20 илајди денари.

Во септември, со редовното усогласување, пензионерите добија зголемување од 5,3 отсто, а минималната пензија во моментов изнесува 13.200 денари.

Протести секојдневно има и во други градови во државата.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK