Асфалтирање на седум нови улици во Стопански двор во Ѓорче Петров

Stopanski-Dvor-2.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKОпштина Ѓорче Петров денеска стартуваше со асфалтирање на улицата 52 во Стопански Двор која има шест краци. Улицата конечно добива нов асфалт на главната артерија, а следно и на краците во должина од приближно 1.200 метри или над 3.000 м2 површина.

Како локална единица, Општина Ѓорче Петров досега самостојно реконструираше над 60-тина улици во општината со што значително се подобри инфраструктурата.

„Пружената рака со граѓаните е наша заложба дека ќе го решиме нивниот проблем. Никогаш не ветувам ако не можам да остварам, и никогаш не отстапувам ако ветам. Денеска на мое задоволство остваривме уште едно ветување за кое долги години се бараше решение, проблем кој се провлекуваше со години и никој сериозно не се заложи да им го реши на граѓаните на ул.52 во Стопански Двор“, рече градоначалникот Александар Стојкоски.

Тој истовремено најави и нова градежна офанзива во сите делови на Ѓорче Петров.

„Ве уверувам дека лошата патна инфраструктура во нашата општина ќе биде минато“, подвлече Стојкоски.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK