На скопскиот аеродром запленети 185 илјади норвешки круни кај патник

На-скопскиот-аеродром-запленети-185-илјади-норвешки-круни-кај-патник.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKЗапленети 185 илјади норвешки круни, откако патник на излез од државата на скопскиот аеродром не ги пријавил кај царинскиот орган.

Патникот, инаку норвешки државјанин со потекло од Косово, со себе во црна торба носел 305 илјади норвешки круни што царинските службеници ги пронајдоа при контрола на скенер.

Согласно Законот за девизно работење му се вратени 120 илјади норвешки круни, а останатите се запленети. Против патникот е поднесена соодветна пријава.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK