„На секое дете му треба семејство“ – кампања за згрижувачки семејства

semejstvo
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK

Во Центарот за поддршка на згрижувачки семејства „11 Октомври“ во Скопје денеска ќе биде претставена кампањата за згрижувачки семејства „На секое дете му треба семејство“.

Кампањата, како што е најавено, ќе ја претстават министерката за труд и социјална политика Јована Тренчевска и претставничката на УНИЦЕФ Патриција ДиЏовани.

На настанот ќе присуствуваат згрижувачки семејства и стручни лица од Центарот за поддршка на згрижувачки семејства. Тие ќе имаат можност да споделат свои искуства, ќе зборуваат за тоа каква институционална поддршка им треба на згрижувачите и како да се подобри квалитетот на услуги и зголемување на бројот на згрижувачки семејства.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK