Црвената младина со поддршка на протестот против бетонизација во скопската населба Лисиче

црв.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKЦрвената младина како што информираат во нивниот допис, дава поддршка на протестот против бетонизација во скопската населба Лисиче

Протестот, како што велат, беше организиран од неформалната комшиска иницијатива „Да го зачуваме Лисиче“ која се бори против насилната бетонизација на Лисиче.

„Ние, како Црвена Младина и како свесни млади луѓе огорчени од бетонизацијата низ целиот град во Скопје застанавме рамо до рамо со жителите“, прецизираат од Црвена младина.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK