Промоција на романот „Увозникот на бели ноќи“ од Трајче Кацаров

promocija
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK

Во мултимедијалниот културен центар „Матица ексклузив“ денеска ќе биде промовиран новиот роман на Трајче Кацаров, насловен „Увозникот на бели ноќи“.

-На страниците од своето најново прозно дело авторот прави мозаик на ретко возбудливи настани што се случуваат во нашата средина. Романескната структура е проткаена со комични и хумористични елементи, привлечни за широк круг на читатели, соопшти издавачката куќа „Матица македонска“.

Книгата ќе ја промовираат Христо Петревски и Марина Мијаковска, а извадоци од изданието ќе читаат Луна Миќевиќ и Кристијан Петковски.

-Трајче Кацаров е автор на богат прозен, поетски и драмски опус, за кој е добитник на значајни национални книжевни награди, меѓу кои и на наградите Рациново признание, Григор Прличев, Прозни мајстори и др. Негови дела се преведени на повеќе странски јазици, соопшти издавачот.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK