May 19, 2023

Поради високата инфлација реалните пензии во градовите во Албанија се намалиле за 6 отсто, во руралните средини останале непроменети

– Албанските пензионери во најголем дел примаат исплати многу пониски од прагот на сиромаштија во Албанија (6,7 американски долари дневно),

Прочитај повеќе »

Претседателство на ДУИ: Непоколебливи сме на евро-американскиот курс, ја поздравуваме американската поддршка за нашите евроинтеграции

Претседателството на ДУИ денес ја разгледа актуелната политичка состојба во земјата. Една од точките на разговор беше и посетата на

Прочитај повеќе »