Астрономски календар

Денеска е понеделник, 8 мај 2023 година, 128-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат 237 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 22 минути, а ќе зајде во 19 часот и 40 минути.

Денов трае 14 часа и 20 минути.

Месечината која е во фаза на прва четвртина нема да изгрее ова деноноќие, а ќе зајде во 6 часот и 53 минути.

Leave A Comment