РТК: Градоначалникот на Лепосавиќ влезе во општинската зграда

rtk
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK

Новоизбраниот градоначалник на Лепосавиќ, Љуљзим Хетеми влезе во својот кабинет во општинската зграда, јави Радио Телевизија Косово.

Известувачката на РТК од Лепосавиќ, јави дека безбедносната ситуација сега е мирна и оти локалните Срби се разотишле.

На зградата на општината во Лепосавиќ веќе е поставено и косовското знаме.

Според РТК, косовската полиција ја отстранила и последната барикада во Лепосавиќ.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK