–>

Зеленски најави дека утре ќе ги изнесе деталите за мировната формула

Зеленски-најави-дека-утре-ќе-ги-изнесе-деталите-за-мировната.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK

Зеленски потсетува дека презентирал нацрти на украинската мировна формула за време на неговото видео обраќање на минатогодишното Генерално собрание на ОН.

Тој вели дека планира да ги презентира деталите на утрешниот Совет за безбедност на ОН и дека повеќе од 140 земји и меѓународни организации целосно или делумно ја поддржале формулата.

„Украинската формула за мир станува глобална. Таа е подготвена да понуди решенија и чекори кои ќе ги решат сите форми на вооружување што Русија ги употреби против Украина и другите земји“, посочи тој.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK