–>

Бајден: Само Русија има моќ веднаш да ја запре војната

Бајден-Само-Русија-има-моќ-веднаш-да-ја-запре-војната.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK

Американскиот претседател Џо Бајден денеска ги повика светските лидери на Генералното собрание на ОН да застанат покрај Украина во борбата против руската инвазија, со надеж дека тоа ќе го слушнат и републиканците.

„Русија верува дека светот ќе се замори и ќе дозволи да ја нападне Украина без последици. Ако дозволиме Украина да биде фрагментирана, дали независноста на која било нација е безбедна?“ праша Бајден во говорот пред Генералното собрание на ОН.

Бајден беше пречекан со аплауз кога рече дека САД и нивните сојузници ќе застанат покрај Украина во нејзината борба за слобода.

„Само Русија сноси одговорност за оваа војна. Само Русија има моќ веднаш да ја прекине оваа војна“, рече тој.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK