Захарова: Во САД, на изборите во Русија се гледа како Путин да ќе владее и со Америка

Захарова-Русија-на-ниту-еден-начин-не-прифаќа-влез-на.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKВниманието во Соединетите Американски Држави е фокусирано на претседателските избори во Русија до тој степен што се чини дека рускиот лидер истовремено ќе управува и со САД, изјави официјалниот претставник на Министерството за надворешни работи на Русија, Марија Захарова.

Таа изјави дека во текот на изминатите неколку месеци, секој американски телевизиски канал одвојува часови за програма посветени на претседателските избори во Русија.

– Навистина ги третираат изборите за претседател на Русија како да си бираме претседател за себе, но во исто време и човек кој донекаде ќе управува и со Соединетите Американски Држави. Така го претставуваат – рече Захарова.

Таа објасни дека во САД долго време се зборува за тоа дека руското раководство наводно го избира американскиот претседател. Сега во САД не можат да се откажат од темата за зависноста на американските избори од руските избори.

Претседателските избори во Русија се одржуваат од 15 до 17 март. Кандидати за шеф на државата се Леонид Слуцки, Николај Харитонов, Владислав Даванков и Владимир Путин.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK