(Видео) Русите испратија тенкови на бојното поле, поп ги благослови

Pop-tenkovi.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKРусија неодамна организираше вистински спектакл на испраќање нови тенкови Т-90М на фронтот – буквално. Државната телевизија прикажа воодушевена толпа од две илјади работници во фабриката, како и настапи на пејачот и политичар Денис Мајданов и рок групата Земљане, а тенковите ги благослови православен свештеник.

Беше голема прослава за скромната испорака на новата опрема. Деталниот поглед на она што всушност се испраќа на фронтот укажува на обид да се прикрие вистинската состојба на производството на тенкови во Русија, пишува Форбс.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK