Украина доби 1,9 милијарди евра од ЕУ

evra-pixa-1.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKУкраина доби 1,9 милијарди евра безусловна финансиска помош од ЕУ, што придонесува за одржување на макроекономската стабилност и финансирање на приоритетните буџетски потреби, соопшти украинското Министерство за финансии.

„Државниот буџет на Украина доби транша од безусловно финансирање во износ од 1,9 милијарди евра од Европската унија. Средствата беа обезбедени од финансиски инструменти на ЕУ од фондот за Украина“, се наведува во извештајот, а пренесува украинскиот медиум УНН.

Беше најавено и дека Украина ќе ги добива следните транши на квартална основа, под услов да се исполнат индикаторите дефинирани во планот за Украина.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK