–>

Убиецот на познатата критичарка на Путин е ослободен бидејќи се борел во Украина

Убиецот-на-познатата-критичарка-на-Путин-е-ослободен-бидејќи-се.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKЕден од лицата осудени за убиство на руската новинарка Ана Политковскаја во 2006 година е помилуван откако се борел за Русија во Украина, потврди неговиот адвокат. Сергеј Каџикурбанов, поранешен полицаец во Москва, беше осуден на 20 години затвор на судењето во 2014 година.

Неговиот адвокат Алексеј Михалчик  изјави дека Каџикурбанов добил претседателско помилување по завршувањето на неговиот шестмесечен воен договор. Тој беше еден од петтемина осудени за кривичното дело.

Ана Политковскаја, истражувачка новинарка и гласна критичарка на војната на Путин во Чеченија, беше застрелана во лифтот на нејзината зграда. Нејзиното известување за весникот Новаја Газета се здоби со меѓународна слава поради нејзината упорна истрага за руските злоупотреби во Чеченија.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK